Udgivet ons d. 19. jun 2019, kl. 08:00

Sabbatår eller efterløn!

Jeg læste i KD et indlæg fra en pige, som havde taget et sabbatår og beskrev det med flg. overskrift “Der er ingen bånd, der binder mig. Og jeg har aldrig prøvet noget mere meningsløst”.

Nu hører jeg ikke til den generation, hvor det var mode med et sabbatår, jeg har til gengæld tænkt mig at indhente noget at det forsømte og er nu gået på efterløn, for mig føles det som et “sabbatår”.

At et ungt menneske kommer frem til en konklusion som ovennævnte, må siges at være tankevækkende, men hun fik indsigt i, hvad det vil sige, at stå alene uden større ansvar og forpligtelser.

Min tid som efterlønner ved jeg endnu ikke hvad vil bringe.

Tror dog ikke, jeg vil gå i mig selv, for at mærke og finde mig selv. Jeg ville helt sikker blive forskrækket over det, jeg ville finde. Jeg er som menneske skabt til, at leve som menneske - blandt mennesker.

Min erfaring siger mig, at nærværet med mennesker giver mening og er meningsfyldt.

Jeg tror på en skaber og frelser, som kan give mig og alle andre et liv med indhold.

Vi har i den kristne tro fået et bud om at elske vores næste som os selv. Dette bud binder os til vores næste og vil aldrig gøre livet meningsløst.

I mit tidligere arbejde havde jeg kontakt med alle typer af mennesker i samfundet, ung som ældre, rig som fattig, svindler og reelle personer, dansker og nydansker, kort sagt alle. Jeg havde ofte en forudtaget holdning, inden jeg personligt og fysisk mødte op hos min kunde/min næste. Det var altødelæggende for et godt møde.

En god ven fortalte, at han altid havde den tilgang, at han ville forsøge, at elske den ukendte kunde/person som næste gang stod i døren. Jeg har siden erfaret, at med det i tankerne, ja så åbner ikke bare døren sig, men også mine øjne og mit sind sig.

Jeg har derfor et ønske om, at efterlønsalderen ikke gør mig til en “træmand”, men giver mig muligheder for at være her for min næste.

God sommer ønsker jeg til alle!

Kirkeklummen er skrevet af Carl Nielsen, Skibbild-Nøvling